logo

Pagina oficială

Comisia Electorală Centrală

a Republicii Moldova

Referendum constituțional și alegeri prezidențiale peste 2 zile

Nr. 3109 - cu privire la cererea S.C. „Media Content Distribution” S.R.L. privind confirmarea jurnaliștilor pentru reflectarea și monitorizarea alegerilor prezidențiale și a referendumului republican constituțional din 20 octombrie 2024

  • 17.10.2024
  • 33
  • 0

HOTĂRÂRE

cu privire la cererea S.C. „Media Content Distribution” S.R.L. 

privind confirmarea jurnaliștilor pentru reflectarea și monitorizarea alegerilor prezidențiale

și a referendumului republican constituțional din 20 octombrie 2024

 

S.C. „Media Content Distribution” S.R.L. a înaintat Comisiei Electorale Centrale o cerere privind confirmarea a șapte jurnaliști pentru reflectarea și monitorizarea alegerilor prezidențiale și a referendumului republican constituțional din 20 octombrie 2024.

Examinând cererea, Comisia Electorală Centrală a constatat că potrivit pct. 2.2 din Procesul-verbal nr. 11 al şedinţei Consiliului pentru promovarea proiectelor investiţionale de importanţă naţională din 4 septembrie 2024, „se acordă refuz aprobării prealabile pentru investițiile de importanță pentru securitatea statului pentru SRL „MEDIA CONTENT DISTRIBUTION” (IDNO: ____), cu retragerea actelor permisive pentru domeniul de activitate prevăzut de art. 4 lit. m) din Legea nr. 174/2021 - emisiile de televiziune/serviciile audiovizuale; şi/sau înstrăinarea acţiunilor/părţilor social deţinute în termen de 60 de zile de la data notificării, cu aplicarea clauzei de schimbare a controlului”.

În temeiul art. 1, 32 din Codul electoral nr. 325/2022 și în conformitate cu pct. 15, 19 și 20 sbp. 3 din Regulamentul privind reflectarea alegerilor de către instituțiile mass-media, aprobat prin hotărârea Comisiei Electorale Centrale nr. 1137/2023, Comisia Electorală Centrală hotărăște:

 

1. Se respinge cererea privind confirmarea jurnaliștilor din partea S.C. „Media Content Distribution” S.R.L. pentru reflectarea și monitorizarea alegerilor prezidențiale și a referendumului republican constituțional din 20 octombrie 2024.

2. Hotărârea se comunică entității care a solicitat confirmarea jurnaliștilor.

3. Prezenta hotărâre intră în vigoare la data adoptării, se publică pe pagina web oficială a Comisiei Electorale Centrale și poate fi contestată în decurs de 3 zile de la data adoptării, fără respectarea procedurii prealabile, la Curtea de Apel Chișinău (adresa: str. Teilor, nr. 4, mun. Chișinău).

 

Președinta

Comisiei Electorale Centrale                                                                                 Angelica CARAMAN

 

Chișinău, 17 octombrie 2024

Nr. 3109