Nr. 1414 - cu privire la confirmarea reprezentantului din partea Partidului Politic „Partidul Dezvoltării și Consolidării Moldovei” în Comisia Electorală Centrală pentru perioada electorală a alegerilor locale generale din data de 5 noiembrie 2023

  • 07.10.2023
  • 949
  • 0
H O T Ă R Â R E
cu privire la confirmarea reprezentantului din partea Partidului Politic „Partidul Dezvoltării și Consolidării Moldovei” în Comisia Electorală Centrală pentru perioada electorală a alegerilor locale generale din data de 5 noiembrie 2023
 
La 6 octombrie 2023, Partidul Politic „Partidul Dezvoltării și Consolidării Moldovei” a depus la Comisia Electorală Centrală cererea privind confirmarea domnului Macovei Victor în calitate de reprezentant în cadrul Comisiei pentru perioada electorală a alegerilor locale generale din data de 5 noiembrie 2023.
Cererea este însoțită de actul ce atestă deținerea studiilor superioare juridice de către domnul Macovei Victor, actul de împuternicire unde sunt enumerate drepturile reprezentantului, precum și declarația pe propria răspundere privind incompatibilitățile prevăzute la pct. 11 din Regulamentul cu privire la statutul și activitatea reprezentanților concurenților electorali, aprobat prin hotărârea Comisiei Electorale Centrale nr. 1129/2023.
Prin hotărârea nr. 27 din 26 septembrie 2023, Consiliul electoral al circumscripției electorale municipale Chișinău nr. 1 a înregistrat candidatul la funcția de primar general al municipiului Chișinău din partea Partidului Politic „Partidul Dezvoltării și Consolidării Moldovei”. Ca urmare, în corespundere cu art. 1 din Codul electoral, partidul vizat a obținut statutul de concurent electoral la alegerile locale generale din 5 noiembrie 2023.
Examinând documentele prezentate, Comisia constată că acestea îndeplinesc condițiile de admisibilitate, fapt pentru care persoana desemnată urmează a fi confirmată în calitate de reprezentant în Comisia Electorală Centrală.
În temeiul art. 32 și 69 din Codul electoral nr. 325/2022 și în conformitate cu pct. 5 din Regulamentul cu privire la statutul și activitatea reprezentanților concurenților electorali, aprobat prin hotărârea Comisiei Electorale Centrale nr. 1129/2023, Comisia Electorală Centrală h o t ă r ă ș t e:
 
1. Se confirmă domnul Macovei Victor în calitate de reprezentant al Partidului Politic „Partidul Dezvoltării și Consolidării Moldovei” în Comisia Electorală Centrală pentru perioada electorală a alegerilor locale generale din data de 5 noiembrie 2023.
2. Prezenta hotărâre intră în vigoare la data adoptării, se publică pe pagina web oficială a Comisiei Electorale Centrale și poate fi contestată în decurs de 3 zile, fără respectarea procedurii prealabile, la Curtea de Apel Chișinău (adresă: str. Teilor nr. 4, mun. Chișinău).
 
Președinta
Comisiei Electorale Centrale                                                                 Angelica CARAMAN
 
Chișinău, 7 octombrie 2023
Nr. 1414