Nr. 1552 - cu privire la confirmarea reprezentantului Partidului Politic „Partidul Acțiune și Solidaritate” în Comisia Electorală Centrală pentru perioada electorală a turului doi al alegerilor locale generale din data de 19 noiembrie 2023

  • 09.11.2023
  • 504
  • 0

H O T Ă R Â R E

cu privire la confirmarea reprezentantului Partidului Politic „Partidul Acțiune și Solidaritate” în Comisia Electorală Centrală pentru perioada electorală a turului doi al alegerilor locale generale din data de 19 noiembrie 2023

 

La 9 noiembrie 2023, Partidul Politic „Partidul Acțiune și Solidaritate” a depus la Comisia Electorală Centrală cererea privind substituirea domnului Gherciu Sergiu în calitate de reprezentant al Partidului Politic „Partidul Acțiune și Solidaritate” în Comisia Electorală Centrală și confirmarea doamnei Lefter-Simașco Rita, în calitate de reprezentant în cadrul Comisiei pentru perioada electorală a turului doi al alegerilor locale generale din data de 19 noiembrie 2023.

Cererea este însoțită de actul ce atestă deținerea studiilor superioare juridice de către doamna Lefter-Simașco Rita, actul de împuternicire unde sunt enumerate drepturile reprezentantului, precum și declarația pe propria răspundere privind incompatibilitățile prevăzute la pct. 11 din Regulamentul cu privire la statutul și activitatea reprezentanților concurenților electorali, aprobat prin hotărârea Comisiei Electorale Centrale nr. 1129/2023.

Având în vedere că prin hotărârea Comisiei Electorale Centrale nr. 1428/2023 a fost confirmat  reprezentantul Partidului Politic „Partidul Acțiune și Solidaritate” în Comisia Electorală Centrală pentru perioada electorală a alegerilor locale generale din data de 5 noiembrie 2023”, iar concurentul electoral fiind în drept să înainteze, să modifice sau să-și retragă reprezentantul său, Comisia consideră necesar, în temeiul pct. 35 din regulamentul menționat, de a revoca hotărârea anterioară în eventualitatea producerii unor confuzii, din momentul adoptării prezentei hotărâri.  

În temeiul art. 32 și 69 din Codul electoral nr. 325/2022 și în conformitate cu pct. 5, 35 din Regulamentul cu privire la statutul și activitatea reprezentanților concurenților electorali, aprobat prin hotărârea Comisiei Electorale Centrale nr. 1129/2023, Comisia Electorală Centrală h o t ă r ă ș t e:

 

  1. Se confirmă doamna Lefter-Simașco Rita în calitate de reprezentant al Partidului Politic „Partidul Acțiune și Solidaritate” în Comisia Electorală Centrală pentru perioada electorală a turului doi al alegerilor locale generale din data de 19 noiembrie 2023.
  2. Se revocă hotărârea Comisiei Electorale Centrale nr. 1428/2023 „Cu privire la confirmarea reprezentantului Partidului Politic „Partidul Acțiune și Solidaritate” în Comisia Electorală Centrală pentru perioada electorală a alegerilor locale generale din data de 5 noiembrie 2023”.

3. Prezenta hotărâre intră în vigoare la data adoptării, se publică pe pagina web oficială a Comisiei Electorale Centrale și poate fi contestată în decurs de 3 zile, fără respectarea procedurii prealabile, la Curtea de Apel Chișinău (adresă: str. Teilor nr. 4, mun. Chișinău).

 

Secretarul

Comisiei Electorale Centrale                                                                            Alexandr BERLINSCHII

 

Chișinău, 9 noiembrie 2023

Nr. 1552