Nr. 1655 - cu privire la ridicarea unui mandat de consilier în Consiliul comunal Vălcineț, raionul Ocnița

  • 30.11.2023
  • 313
  • 0
HOTĂRÂRE
cu privire la ridicarea unui mandat de consilier
în Consiliul comunal Vălcineț, raionul Ocnița
 
Comisia Electorală Centrală a recepționat cererea de demisie a consilierului Fiodorov Liliana aleasă pe lista Partidului Politic „Partidul Socialiştilor din Republica Moldova” în Consiliul comunal Vălcineț, raionul Ocnița.
La alegerile locale generale din 5 noiembrie 2023, pentru Consiliul comunal Vălcineț, raionul Ocnița, au concurat doar candidații desemnați de Partidul Politic „Partidul Socialiştilor din Republica Moldova”. Întrucât lista candidaților supleanți a Partidului Politic „Partidul Socialiştilor din Republica Moldova” s-a epuizat, mandatul de consilier nu poate fi atribuit.
În temeiul art. 25 lit. q) și 32 din Codul electoral nr. 325/2022, art. 10 alin. (1) din Codul administrativ nr. 116/2018, art. 5 alin. (2) lit. h), alin. (3) și alin. (7) din Legea nr. 768/2000 privind statutul alesului local şi în conformitate cu pct. 28 lit. h), 29 și 45 lit. b) din Regulamentul cu privire la procedura de confirmare a legalității alegerilor, validarea şi atribuirea mandatelor de primar şi de consilier, aprobat prin hotărârea Comisiei Electorale Centrale nr. 1104/2023, Comisia Electorală Centrală hotărăște:
 
1. Se ridică, în baza cererii de demisie, mandatul consilierului Fiodorov Liliana aleasă pe lista Partidului Politic „Partidul Socialiştilor din Republica Moldova” în Consiliul comunal Vălcineț, raionul Ocnița.
2. Se declară vacant un mandat de consilier în Consiliul comunal Vălcineț, raionul Ocnița.
3. Prezenta hotărâre intră în vigoare la data adoptării, se publică pe pagina web oficială a Comisiei și poate fi contestată în decurs de 30 de zile de la comunicare, fără respectarea procedurii prealabile, la Judecătoria Chișinău, sediul Rîșcani (adresa: str. Kiev, nr. 3, mun. Chișinău).
 
Președinta
Comisiei Electorale Centrale                                                                 Angelica CARAMAN
 
Chişinău, 30 noiembrie 2023
Nr. 1655