Nr. 4286 - cu privire la acreditarea observatorilor naționali din partea Filialei din Chișinău a Institutului Internațional de monitorizare a dezvoltării democrației, parlamentarismului și respectării drepturilor electorale ale cetățenilor statelor membre ale Adunării Interparlamentare a Comunității Statelor Independente în vederea monitorizării alegerilor Președintelui Republicii Moldova din 1 noiembrie 2020

  • 25.09.2020
  • 1457
  • 0

H O T Ă R Â R E

cu privire la acreditarea observatorilor naționali din partea Filialei din Chișinău

a Institutului Internațional de monitorizare a dezvoltării democrației, parlamentarismului

și respectării drepturilor electorale ale cetățenilor statelor membre ale Adunării Interparlamentare a Comunității Statelor Independente în vederea monitorizării

alegerilor Președintelui Republicii Moldova din 1 noiembrie 2020

 

Institutului Internațional de monitorizare a dezvoltării democrației, parlamentarismului și respectării drepturilor electorale ale cetățenilor statelor membre ale Adunării Interparlamentare a Comunității Statelor Independente a înaintat Comisiei Electorale Centrale un demers privind acreditarea a trei persoane din partea Filialei din Chișinău a Institutului Internațional de monitorizare a dezvoltării democrației, parlamentarismului și respectării drepturilor electorale ale cetățenilor statelor membre ale Adunării Interparlamentare a Comunității Statelor Independente în calitate de observatori naționali pentru monitorizarea alegerilor Președintelui Republicii Moldova din 1 noiembrie 2020.

Filiala din Chișinău a Institutului Internațional de monitorizare a dezvoltării democrației, parlamentarismului și respectării drepturilor electorale ale cetățenilor statelor membre ale Adunării Interparlamentare a Comunității Statelor Independente este o asociație calificată ce se ocupă, conform statutului ei, de apărarea drepturilor omului și a valorilor democratice.

În temeiul art. 18 alin. (2), (5) și art. 68 alin. (4) din Codul electoral nr. 1381/1997 și în conformitate cu pct. 5, pct. 9 subpct. 1 și pct. 15 din Regulamentul privind statutul observatorilor și procedura de acreditare a acestora, aprobat prin hotărârea Comisiei Electorale Centrale nr. 332/2006, cu modificările ulterioare, Comisia Electorală Centrală h o t ă r ă ș t e:

 

1. Se acreditează în calitate de observatori naționali trei persoane din partea Filialei din Chișinău a Institutului Internațional de monitorizare a dezvoltării democrației, parlamentarismului și respectării drepturilor electorale ale cetățenilor statelor membre ale Adunării Interparlamentare a Comunității Statelor Independente, în vederea monitorizării alegerilor Președintelui Republicii Moldova din 1 noiembrie 2020, conform anexei.

2. Persoanele acreditate în calitate de observatori naționali își vor desfășura activitatea în condițiile legislației Republicii Moldova.

3. Prezenta hotărâre intră în vigoare la data adoptării, se publică pe pagina web oficială a Comisiei Electorale Centrale și în Monitorul Oficial al Republicii Moldova și poate fi contestată în decurs de 3 zile calendaristice de la data adoptării, fără respectarea procedurii prealabile, la Curtea de Apel Chișinău (adresa: str. Teilor, nr. 4, mun. Chișinău).

 

Președintele

Comisiei Electorale Centrale                                                                                     Dorin CIMIL

 

Secretarul

Comisiei Electorale Centrale                                                                  Maxim LEBEDINSCHI

 

Chișinău, 25 septembrie 2020

Nr. 4286

 

 

Anexă

la hotărârea Comisei Electorale Centrale

nr. 4286 din 25 septembrie 2020

 

Lista

 persoanelor acreditate din partea Filialei din Chișinău a Institutului Internațional de monitorizare a dezvoltării democrației, parlamentarismului și respectării drepturilor electorale ale cetățenilor statelor membre ale Adunării Interparlamentare a Comunității Statelor Independente în calitate de observatori naționali în vederea monitorizării alegerilor Președintelui Republicii Moldova din 1 noiembrie 2020

 

Nr. d/o

Numele, prenumele

Seria, numărul buletinului de identitate

  1.  

Iovu Vladimir

 
  1.  

Ivanova Alina

 
  1.  

Știrbu Eugeniu