În contextul desfășurării alegerilor parlamentare noi din această duminică, CEC întreprinde mai multe acțiuni menite să asigure un proces electoral în maximă siguranță

  • 12.03.2020
  • 1810
  • 0

Întru buna organizare și desfășurare a alegerilor parlamentare noi din data de 15 martie 2020 în circumscripția uninominală nr. 38, municipiul Hâncești și întru respectarea deciziilor Comisiei naționale extraordinare de sănătate publică „Privind evoluția situației epidemiologice a infecției COVID-19”, Comisia Electorală Centrală (CEC) întreprinde mai multe acțiuni menite să asigure un proces electoral în maximă siguranță.

CEC a emis o circulară în adresa organelor electorale din circumscripția electorală uninominală nr.38, municipiul Hâncești, ce conține un șir de indicații necesare pentru inițierea unor măsuri concrete de protecție a alegătorilor, cât și a funcționarilor electorali.

Astfel, CEC a solicitat președinților de birouri electorale ale secțiilor de votare, să asigure, conform art. 60 alin. (7) din Codul electoral, în ziua alegerilor, ordinea în localul de votare și pe teritoriul din preajmă, în rază de 100 de metri de la localul votării, prevenind aflarea într-un singur loc a unui număr mai mare de 50 de persoane. 
Totodată, localul secției de votare urmează a fi dezinfectat, iar aplicarea tifonului pe mânerele ușilor de la sediile respective este interzisă.

CEC atenționează că toate acțiunile se vor întreprinde fără a restricționa dreptul alegătorilor de a participa la alegeri.
Amintim că duminică, 15 martie, curent, în circumscripția electorală nr. 38, municipiul Hâncești, vor avea loc alegeri parlamentare noi.